Film från hoppningen


Hoppning

Idag så var det hoppning i tävlingsgruppen, var väldigt taggad på att rida Robbie men men fick Tunika, hon är storhästen på ridskolan som jag gillar mest, okej men vi hoppade eller började hoppa fram lite i trav( travbommar/ galoppbommar) efter det fem och halvan och lite flera hinder, det gick väldigt bra hoppade ca 1.10 bana:) hon var hur fin som helst(Y)


GLOBEN

Igår så var vi i globen, hela dagen lång, bild på det som jag köpte inte så mycket eftersom jag inte behövde nåt:p mest nöjd med pannbandet, Elise köpte det till mig eftersom hon slarvade bort mitt andra bling bling:)


LERA!!

Tidigt upp idag, för att rid ut på ung hästarna sen på lekis teori för småbarnen fram till 1. Snabb lunch och sen vart det bara att ge sig i väg på uteritt på Lisa och Robbie. Skönt att rida ut men Lisa väldigt stark och pigg. Vi travade och mötte ett par gånde uppe på en kule. Hästarna blev rädda och robbie hoppade upp i skogen och Lisa vände och ville inte gå. Med att asgarv kom vi förbi!!!
Leriga tider i hagarna och hästarna är ännu lerigare, man frågar ju säg vart dom får all lera ifrån!! Man undrar ju om Lisa äter lera igår när jag hämtade henne så var hon full med lera på mullen!!!

Markarbete

Tävlings grupps träning idag och så var det markarbete. Först så hade vi lite sits träning då skulle vi stå upp i lätt sits väldigt länge och låta hästarna trava på. Lisa spang som en galning men det var bara bra fick hon springa av sig lite. Sen fick vi så klart sitta som vanligt. I början var hon lite stel i höger sidan men det löste sig sen. Vi skulle trava över bommar på en volt vilket gick okej men sen i gallopen fick vi lite problem. Antigen spang hon bara på eller så vart det för små språng.  Men det vart bättre sen när jag valde att lägga upp tempot och rida på 4 ist för 5.
Nu har allsvenskorna kommit ut på ridsports förbundets hemsida och vi är anmälda till hoppningen och dressyren i div 2. Först trodde vi att vi inte skulle får rida någon efter som vi har en facebook grupp innom klubben där det kommer nyheter om tävlingar och allsvenskor där stod det att vi skulle rida div 3 i hoppning men vår ridlärare sa att hon hade andra planer för mig och katre. Sen när jag kom hem fick jag se att vi var anmälda till div 2 så jag antar att det är planerna!!!

Måndag

Måndag idag vilket betyder lärlings pass. Varanan vecka teori och varanan ridning. Idag är det ridning och på ridpassen framöver ska alla lärlingar hålla en ridlektion för dom andra lärlingarna. Jag ska ha i början av 2012 och jag skulle typ ha övergångar och tempoväxlingar. Men i dag är det katre´s tur!! Hon ska ha sits träning. Lycka till katre!!
Kul bild!!

Tävling

Ja imorgon så blir det tävling på bästaste Robbie klubbtävling i dressyr och det fick bli lb och la:) första gången i la så får se hur detta slutar:p hejdå


Hoppning

Igår var det klubbtävling på Benita. Vi hoppade 60cm hon hoppade fint på framvridningen, det tog ett tag innan vi hittade varandra men sen gick det bra. På banan kom vi knappt upp till start för att det stod en häck längst upp som man skulle runda den vart hon rädd för men vi kom fram och så fick hon nosa på den. Rundan slutade på 16 fel vilket var bra med tanke på att det var hennes första hopp tävling och så stod häcken där. Duktig häst!!! Senare ska jag till stallet och ha lärlings teori. Ska plugga nu, så jag ska dra!!! Elise

Dagen

Tjo, idag så har jag stalljobbat, klockan halv sju började min dag skönt, not men dagen gick fort och smidigt. Red på korven en halvtimme på utebanan och robbie i ridis, han var såå j**la fin:) imorgon blir det tävling på tunika om jag inte ska byta :) hejsvejs.


Blogga från iphonen:)

Jaa, äntligen har jag fått min iPhone 4s har längtat sååå mycket. Idag så har jag ridit 3 hästar, korven-korweta, Robbie och figaro, på korven så skuttade små hinder på utebanan, på Robbie red jag dressyr i ridhuset och på figaro skrittade jag ut med sällskap av Fanny och basse:) imorgon blir det stalljobb, rida korven, lekis teori, och rida på Robbie. Och såklart fixa inför tävlingen. Nu blir det film och mys, hejdåååå:)


11-11-11

Cyklade direkt från skolan till stallet hade idrott och beep test (ett slags konditions test) så det var tungt att cykla. Fin häst idag!!! Red lite från LA:1 programet hon var jätte fin och lysnade bra. Tyvärr ska vi inte vara med på dressyr tävlingen nästa vecka åker bort, annars skulle det vara kul att se vad vi får för poäng i LAn efter vinsten förra gången. Frisreade henne klipte hovskägg och panlugg och ryckte manen.
Vinsten förra tävlingen!!

Klubbtävling

På söndag är det klubbtävling och jag ska rida lilla Benita. Vi ska hoppa 60 cm det är rätt okej för oss. Det kommer säkert går bra lilla Benita är så snäll!! Benita är en snäll men lite försiktig 5 åringt och är på ridskolan för att förhoppningsvis stanna i verksamheten. Hon är såklart under utbildning.
VI fick inte ta Lisa och Robbie för vi måste lämna dom åt småbarnen för att vi var på allsvenska förra klubbtävlingen!! Tråkigt!!
Lilla Benita

Dag 1 - Presentera dig och din häst.

Kanske ni vet ganska mycket redan men vi tar det en gång till.

Robbie Williams

Född: 1998

Importerad Belgien

Mankhöjd: 147,6

Robbie är en ridskolehäst som jag får fodervärda flera gånger i veckan, jag får tävla och träna han även utanför ridskolan. Robbie har Tävlat upp till division 1 i dressyr, startad LA hoppning och lätt fälltävlan. Jag har ridit han i två terminer nu tror jag, och vi har startat upp till Lb dressyr och Lc+5 i hoppning, och två startfälttävlan hemma. Jag hoppas att vi kommer gå längre och tävla fälttävlan framöver:)
min älskade poownie:)
//Katre


Sjuuuuk....

Det är så tråkigt att vara sjuk men ändå skönt att bara sitta vid datan kolla på tv och sova:p. Iallafall försöker jag bli frisk tills imorgon så jag kan fortsätta praoa;). nu tänkte jag köra en sån här häst lista på 15 dagar verkar ganska kul;).

15-dagars-lista Häst

Dag 1 - Presentera dig och din häst.
Dag 2 – Min största rädsla inom ridsporten.
Dag 3- Hur mitt hästintresse började.
Dag 4 – Det här finns i min ryktlåda.
Dag 5 - Det här äter min häst varje dag.
Dag 6 - Min favoritgrej i stallet.
Dag 7 - Min hästs vardagsoutfit.
Dag 8 – Mitt bästa hästminne.
Dag 9 - Mina drömmar.
Dag 10 - En bild på stallet.
Dag 11 - Det här saknar jag.
Dag 12 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst.
Dag 13 – Varför ridning får mig att må bra!
Dag 14 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!

//Katre

I'm back!

Hejsan, har varit bort rest veckan innan lovet och halva lovet, och det vill säga inte bloggat, inte ridit och inte varit i stallet. Tänkte att skriva om igår, stallet hela dagen(praoar i två veckor) och sen på kvällen red jag Tunika en ridskolehäst. Vi tränade att rida på en volt miska, öka volten osv. Hon var jättefin och avslappnad som hon inte brukar vara:) , på söndag är det klubbtävling ska rida på henne igen tror jag eftersom jag inte får ta Robbie:(.
Juste är sjuk också:/ illamående och sånt:(
en bild på min fina <3
och några bilder på tunika:p
//Katre

Vila

Vila för lilla pluttis idag. Det märks på henne att hon är trött och så ska hon gå ponny cupen imorgon så hon får vila idag. Gick en sväng med henne och tog några bilder, inte lätt när man har en häst som inte vill något annat än gå hem. Men hon lyssnade bra på mig när jag sa till henne. Imorgon bilr det klättring som gäller och sen på natten ska vi skrämma livet ur småbarnen på spökkvällen, får se om det lyckas!!
från vår promenad!!

RSS 2.0