Mark

Tävlings gruppen onsdag! Mark mer åt dressyr hållet och det gick ganska bra i början då var hon jätte fin och lyssna jätte bra, vi markade över bommar på böjt spår och galoppera över en upphöjd bom också på böjt spår. Sen skulle vi galopper på upphöja bommar på 14 och 17 m och få in 4 och 5 galoppsprång, gick sådär då hon bytte galopp men sen skulle jag ställa lite åt andra hållet och trycka in bakdelen då gick det bättre! Helt okej då som sammanfattning!!


Tisdag

Idag markade jag lite på Lisa, slutade lite tidigare i skolan så jag åkte till stallet direkt så jag han rida lite tidigare. Lade bommar på långsidorna på kanske 12 elr 14 m avstånd och så galopperade jag över dem. Först hade vi svårt att hålla galoppen över och mellan bommarna så jag lade en volt över den första bommen och fortsatte galoppera på den volten ett tag sen tog jag också bom nr 2. Det vart lättare sen när jag kom på hur jag skulle göra. Hov var något stark och vek in huvudet ibland men i övrigt var hon fin.
Hon skulle gå lektion efter så jag fick tid att putsa mina stövlar men något slags puts, glans, fett medel som mamma har köpt det är kladdigt och har samma konsistens som snor typ och så klart lyckades jag spilla ut halva burken på mig själv men skillnad vart det iallafall!!


Terränginspirerad hoppning

Igår hade vi terränginspirerad hoppning vi skulle hoppat på terräng banan men eftersom underlaget var inte så bra så vart det som det vart isället. Det gick ganska bra hon hoppade jätte fint men hon drog ner skallen så det gör det svårare att brommsa också. Men annars gick det bra!!

Dressyr clinic

I onsdags var det team dag och då åkte vi till jursta och hade det eftersom det var en dressyr tränare därifrån som skulle rida för oss och då kunde hon inte ta hennes häst dit eftersom en häst i vårt stall är sjuk. Det var kul och lärorrik hon visade lite början till piaff och passage det var kul att höra. När man rider som vanligt tycker man att det går bra att man är hyffsat bra på att rida men när man ser hur enkelt hon gör det så känns det inte som man är som är så bra ;).

Mantorp

Igår fick jag reda på att vi inte ska åka till mantorp på söndag, en häst till i stallet har blivit sjuk just när den andra har blivit frisk. Vad förbannad jag blir jag som sätt så fram emot att åka vår första fälltävlan och allt!!! Allt var planerat in i minsta detalj(?) och sen bara NEJ!!! Jag börjar tro att det är något med mej och vårtermins tävlingar elr tävlingar i huvud taget jag kommer ju inte i väg på några!! Hitintills har vi bara kommit iväg på en pay and jump och det var inte änns högt!!! Jaha bättre lycka nästa gång elr det kanske är någon annan som lyckas bli sjuk vad vet jag!!!
/Elise


Söndag

I söndags var det lokal dressyr tävling på vår klubb. Allsvenskan var det också div 3. Jag hjälpte till som funktionär och så stalljobbade jag också så det ve fullt upp hela dagen. Jag var lite löpare och räknare och det gick rätt okej! Vart lite sugen på att tävla dressyr men nu satsar vi på mantorps fälltävlan på sön ska bli jätte kul och det är vår första så får vi se hur det går;)


Terrängläger dag 3+4

Hejsan lite sent men bättre sent än aldrig! På dag 3+4 hoppade vi på terrängbana och det var dåligt väder med regn och så var det halt också så det var inte de bästa förhållandena för terräng precis... Men det gick bra, Lisa var jättefin och pigg.:) det var några snubbar som arbetade i skogen som hon blev lite rädd för däremot, men det var inte så farligt. Sen hoppade vi stora kulverten och ett hus som ligger 90 typ så det är vi lite stolta över;)

/ Elise :)


Terräng läger dag 2

Idag red vi temporidning och galopperade i olika tempon. Först red vi på ca 400m/min tempo vilket jag tycket inte gick så snabbt så det gick bra! Och sen ökade jag lite så jag red i 450 m/ min tempo och det var lite snabbare men det tror jag vi klarar av! Fast när man rider en bana så kommer ju hinder och stoppar upp så då får man rida lite fortare ändå! Sen hoppade vi lite vatten matta, kulvert, grind och blå lådor det gick tyvärr inte att vara nere på terräng banan så vi fick vara på ute banan idag. Men imorg ska vi ner på terräng banan och hoppa!!


Terräng läger

Påsklov denna vecka och jag har terräng läger också! Hela veckan kul!! Idag var det första dan och först red vi, vi hade mark/hopp och då fick vi galoppera över bommar för att känna vilken rytm hästarna har och sen gymnastik hoppa vi över studs för att öva vår sits och tillsist red vi an en oxer i 2 punkts sist bara för att träna hästarna på att dem ska lösa situationen lite själva osv. Sen var det lunch också hade vi teori där vi gick igenom lite klasser och att kvala och så. Intressant och lärorikt!!! Imorg ska vi tempo rida;)


Helgen

I helgen har det varit fullt upp. I lördags var det hoppträning för Pelle som är en hopptränare utefrån ridskolan. Det gick bra. Lisa var väldigt fin och skötte sig riktigt bra!! Fick en del bra tips och råd som jag ska tänka på. Han sa att jag och Lisa är väldigt tajmade med varanda och stöttar upp varandra om den andra gör något misstag, vilket är väldigt kul att höra. Vi hoppade en banan på ca 90cm
'
I söndags var det dressyr tävling hemma bara en klubbtävling. Vi red L:A 1 och det kändes inte riktigt bra när vi kom ut från banan men fick fick bra betalt och fick 263p, 69,21% vilket jag är riktigt nöjd med. Tyvärr vart det ingen plasering vi vart petade av sista ryttaren med en poängs marginal så det var riktigt surt men jag är nöjd ändå!!

Skam den som ger sig!!

Långfredag idag något som jag tror Lisa kände på sig! Vi skulle lastträna idag och det gick helt okej att lasta hemma och vi åkte en bit och lasta ur och skritta lite . Men när vi skulle lasta in så ville hon inte ens lyssna och gå upp på rampen överhuvudtaget så då fick jag bli arg på henne och då gick det som tur vad vi var väldigt nära på att ge upp men som sagt skam den som ger sig och vi kom ju hem tillslut också!!


Torsdag

Igår torsdag var det fullt upp i stallet! Jag slutade efter lunch i skolan så jag passade på att ta en privatlektion, vi skulle ha tränat inför tävlingen som vi skulle åkt på idag men eftersom en häst i stallet blivit sjuk så kom vi tyvärr inte iväg. Synd eftersom jag och Lisa ville plocka rosetter! Men men vi tränade på La 1 som vi ska rida på söndag på klubbtävlingen. Det gick väldigt bra och Lisa var fin dock några små saker att fin slipa på men annars helt ok!!
Sen vart en ridlärare sjuk så jag fick hoppa in och ha lektion men lektionen efter skulle jag rida men som tur kom en vikarie och dem kunde göra i ordning min häst. Det gick helt ok att rida. Lektionen efter var vikarien tvungen att gå så den fick jag också ta så det var ett väldigt hoppade från häst till lektion;)


Shame On You!!!

Riktigt dåligt! Riktigt dåligt!! Skäms över mig själ för det var en hel vecka sedan jag uppdatera bloggen. Och det har ju inte varit någon händelse lös vecka heller!!! Nej nya tag igen!! Skriver lite om vad ni har missat!!!
Tisdags var det dressyr träning som gällde försökte rida program men det är inte lätt när man inte ena kommer ihåg dem!! Fin var hon iallafall!
Onsdag: red för en dressyr tränare från jursta och det var kul och lärorikt lärde mig mycket och Lisa var väldigt fin dessutom!
Torsdag: konditions träning på Lisa som var väl behövd och sen red jag på benita på kvällen så mina ben var slut dagen efter!!
Sen har jag varit borta hela helgen så jag har inte hunnit gjort mycket annat;)


RSS 2.0