Min lilla älskling

Lastade helt själv idag eftersom Fia (min trämare) är hemma. Vilket gick bra, det var första gången det bara var jag och Lisa som lastade. Tog in Lisa från hagen  tillsammans med en annan häst och jag släppte dom så dom följde efter mig in i stallet. Och så hämtade jag alla sker jag behöver, tog Lisa som redan börja frusta inne i stallet. Men det gick bra fick säga till henne först men sen gick hon in utan att stanna på andra försöket!!! Och så gick vi in några gånger utan problem!! Duktig ponny!! Eftersom jag inte hade någon som var med så kunde vi inte stänga för bomen eller luckan en det gick bra ändå, hon stod lungt och stilla tills jag sa åt henne att backa ut!!!!
'
Ska till stallet nu och ha marikas lektioner eftersom hon knappt kan prata. Se hur det går, sen ska jag antagligen rida på Lisa i tävlings gruppen!!!

Lastning

Har lastat med Lisa igår och idag. Duktig häst som har gått in båda gångerna. Annat jämför med förra vinter när hon tvärvägra så fort man kom nära släpet!! Jag tycker det går helt okej, de mesta felen vi gör är de jag står för.
Det vart ett kort inlägg idag men hoppas på att jag kan blogga imorg!!!
Lasting av ponny!!

Explostion

Red på Lisa igår men det gick inte drekt enligt min planering. Det kändes inte 100% bra först men sen märkte jag att hon var inte övertänd och höll på att explodera av enerig. Enligt min planering skulle öva på skänklevikningar, ökningar och minskningar men det vart inte så mycket av det. Men det är ju ett gott tecken på att hon håler på att bli frisk. Och så måste man ju öva på sådana tillfällen när hon är så här pigg!!


Viakväll

Igår var jag tvungen att skippa ridningen vilket var tråkigt eftersom jag skulle vilja men det var viakväll i vår skola (min skola heter just viaskolan) vilket är som öppet hus där alla elever visar upp vad dom gjort och så. Men detta år var det annorlunda än dom tidigare, förut har det varit olika aktiviterter och cafer men i år hade lärarna bestämt att vi elever i åttan och nian skulle ha lektion ist. Vilket alla elever tyckte var tråkigt men jag slapp andra lektionen för jag satt i intärdes kassan då vilket var bra eftersom man inte behövde göra så mycket!!


*

Onsdag idag vilket betyder tävlingsgrupps träning, och det var dressyr som stod på schemat. Rid på Lisa och det gick alldeles utmärkt fast lilla pluttis tyckte det var jobbig och hon vart svettig över hela kroppen. Började med att flytta skänkelviknng in till medellinjen vilket inte gick så bra till en början men sen gick det bättre. Måste tränna på att sänka handen och inte sitta med den så högt upp för då blir hon så spänd och kort i formen. Sen gjorde vi 10 m volter i hörnen, till en början svängde hon ut rumpan men sen gick det lite bättre. Avslutade med att jobba lite galopp och det gick super!!
Min dressyr ponny!!!

Våren

Såg gräs idag som tak fram lite under snön. Vart glad kan bara betyda en ska: VÅREN ÄR PÅ VÄG!?!!?!? Eller kanske inte man vet aldrig. vädret kanske bara spelar mig ett litet spratt!!

Ulk kurs 1

Har varit på ulk-kurs del 1 av 3 i helgen på ett ställe som heter Lillsved folkhögskola och det ligger mitt ute i ingen stans, så långt ut på värmdö man kan komma. Men det har i alla fall varit kul och lärorikt. Där man har fått träffa massa nya kompisar och delat tankar och ideer. Och även fått lära sig en del nytt. Kom dit tillsammans med Katre och Sara och vi fick varsitt stort fint enkelrum med egen dursch och toa. Allt såg nyrenoverat ut så det var väldigt lyxigt jämfört med vad vi trodde vi skulle få bo. Maten var nästan det bästa av allt och så fika man hela tiden så man kanske har gått upp ett par kilo denna helg!!!
Lillsved

Donna

Red vanlig lektion på Lisa idag. Det var inte meningen att jag skulle rida henne men det vart så ändå! Det gick bra, hon var riktigt fresh, vi red framdelsvändnigar vilket gick bra förutom våra vanliga problem att hon vet vad som komma skall och gör allt själv i förväg. Men annars var det helt aceptalbelt.
'
Red också ridskolans ända och sötaste shettis Donna. Gruppen efter skulle tolka och då red jag på donna medans barnen tolka efter. Hon tyckte det var jätte kul och hoppade på stället av enerig. Och galoperade iväg med barnen!!
Så lycklig var hon!!

Paus

Känns som jag inte riktigt hinner med bloggen just nu, så tar en paus från detta, vet inte riktigt själv när jag har lust och tid igen, men får se.
/katre


Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag och jag säger bara en sak:
JAG ÄLSKAR MIN PONNY!!!

<3

Första dagen idag som jag red seriöts på Lisa sedan hon vart halt. Ibörjan gick det skit och jag funderade på om jag bara skulle släppa tyglarna och bara låtan henne trava, men hittade knapparna  tillslut och hon gick riktigt bra, fast så klart jag inte red så seriöst vi sätter ju igång henne nu. Galloperade också på henne för första gången på evigheter. Hon har inte tappat allt som jag trodde (dessvärre en del kondis) men det fick mig att bli helt lyrisk och blev helt förälskad i henne.
'
Hade lektion för lärningarna idag och det var övergångar och tempoväxlingar som stod på schemat. Lektionen gick för det mesta bra men jag tappa helt bort tiden och vissa andra saker för den delen. Men som sagt i övrigt gick det bra!!

'

Tliibaka igen och allt rullar på som det ska. Vi trava med Lisa och rider på Julia. Och så har jag vart med på en lektion för småbarnen och stått i ridhuset och hjälpt dem.
'
Har varit och shoppat idag och köpt en ny ridhjälm och ett bett. Väldigt bra och behövligt dessutom. Har blivit förkyld också, får hoppas att det inte blir värre!!
horselife

Härlig söndag

Ska åka ner till stallet om ca 20 minuter, jag och Fanny ska rida ut som vi gjorde förra veckan, uppdaterar om tävlingen igår när jag kommer hem.


Äntligen

Jaaa, äntligen har jag fått hem schabraket och lindorna, love them.
//katre


Trava!!

Åkte till stallet och hade skötarkurs med barnen(elr rättare sagt barnet, eftersom det bara var ett barn som kom)! Sen gjorde jag i ordning Lisa och min ridlärare hade ett par nybörjare så jag visade hur man sadlade medan hon berätta vad jag gjorde. Jag kände mig som en flygvärinna som stod och visade.  Sen gick jag in i ridhuset och skrittade och sen travade jag med henne 5 min i båda varven. Första gången sen hon vart halt:)

Dåligt!

Tyvärr så har inte tiden räckt till för att hinna blogga, så tar allting på en gång nu.
Lördag
Tog sju bussen till stallet från Lidatorp.. Trött som f*n men att vara i stallet piggar alltid upp, jag och Fanny skulle ju hoppa på morgonen, men iallafall så började jag borsta Robbie, han har fått på sig ett täcke eftersom han fryser nu när det har blivit kallare, gullet. På med utrustningen och in till ridhuset. Skrittade fram travade och galopperade, sedan hoppade vi fram på ett litet kryss som tillslut blev en oxer, studs och även fem å halvan, sista språnget på oxret låg på 1 meter och det är inga problem alls för honom! Fin, lyhörd och pigg häst, tummen upp.
Efter hoppningen var det dags för Uteritt på dante, jag och Fanny red till kvarnängen och klättrade 2ggr, men sedan så började det snöa så mycket att vi nästan inte ens såg varandra och fick vända hemåt,
Och sist hade jag lektion för lekis barnen som fick lära sig olika hindertyper
Bra dag helt enkelt!


Skritta ut

Åkte till stallet idag för att skritta ut på Lisa. Katre följde med så vi skrittade till Nynäs gods och ut på en äng och pulsade i snön. Tyckte Lisa var jätte duktig hon lyssande på mig och vart inte upprörd eller orolig när Katre travade iväg med dante på till andra sidan ängen, som jag trodde hon skulle bli så jag tyckte hon var väldigt duktig!!

Lite kalt

Skrittade på Lisa idag i en snötäckt hage. Kalt som fan, typ -11 grader ute. Typiskt att snön ska komma nu när det inte kommit någon snö typ på hela December och Januari. Nej, jag tycker det är helt okej faktist nu kan det få vara vinter en månad sen ska det vara vår. Jag blir tokig om det inte blir vår i mars. Putsade lite och fixade innan jag åkte hem.
Lisa<3

Zelma

Red dressyr på Zelma igår, en stor ridskole häst som har varit en duktig hopp häst. Väldigt mysig häst som är rolig att rida på. Vi övade att rida serpentiner och lite avbrott. Tyckar att hon lyssnade bra och var välgit fin. Väldigt stor skilnad att rida storhäst men det gick bra. Det vart en väldigt skilnad när jag rätade på mig och sat djupt i sadeln, då lysnade hon riktigt bra!!

Planering

Har varit i stallet och planerat vad vi ska hoppa på lördag, jag tyckte att det blev ganska grymt, längtar redan tills då:), har även städat i lillaskåpet i omklädningsrummet. Mockade och pussade på Robban med.


Ledig

Idag så har jag helt ledigt från stallet, men så har jag såklart glömt busskortet där så måste ändå åka upp och hämta det, tror att jag ska även fixa lite med Robbie borsta och pussa , och jag Måste putsa mina grejer var ganska länge sedan, wooups.
Hööks har även skickat iväg mitt schabrak och lindorna så hoppas att dom kommer imorgon:)
//Katre


Hoppning

Idag så stog det hoppning på schemat igen, vi fick hoppa en bana på typ 7 hinder, böjt spår och även kombination. Det gick ganska bra, förutom en avsittning i slutet, jag och Robbie missförstog varandra i kombinationen så han stannade på andra hindret och jag åkte av, men det gick bra satt upp igen och hoppade om, och det gick kanon fick även lite mer tryck i han efter det, duktig ponny!
lördag så tänkte jag och Fanny hoppa igen, ska hitta någon bra övning bara,
sen nästa vecka är det dags för årets första tävling, I Södertälje Ridklubb håller den hus, hoppning LD+5 och LC.
Två bilder från idag!


//Katre

Galna Julia!

Hoppade idag med tävlingsgruppen på Juila som var helt galen. Hon vilade igår så nu var hon helt hyper, specielt i galoppen i traven gick hon att kontrolera. Synd att vi inte travhoppa denna lektion men då skulle hon väll vara lika galen iaf. Till en början så skenade hon mest mot hinderna men sen började hon lyssna och då gick det lite bättre. Sen skule vi hoppa en kombination och en sväng och räcke då vart det lite problem först när jag satte brosen i botten och det vart bara konstigt, men sen började och då vart hon stel och förvirrad så det vart ändå konstigt. Sen vart det bättre när jag började ha fart innan hindret och så fick hon fixa det själv medan jag styrde lite. Då gick det bra!! Lite svårt med en sådan ung häst som inte har hittat suget framåt ännu. Men det blir bara bättre!
Övningen ser inte så konplicerad ut men den är svår att rida i ett 40x20 ridhus!!
Bilder kommer sen!!!

RSS 2.0