Allsvenskan!!!!

JAG ÄLSKAR ALLSVENSKAN!!!!
Det är så kul att tävla lag men det är jobbigt för man bilr så nervös för dom andra. Imorgon ska vi åka och tävla allsvenska i mälarhöjden omgång 2. Först är det en för klass LC och sen lag klassen. Det ska bli jätte kul!! Uppdater sen efter tävlingen!!
Från förra gången!!

Gårdagen!!

Igår vad det dressyr med tävligs gruppen. Vi red lite fram och bakdels vändningar. Och sen red vi in på medell linjen och sen flytade lite och sen red rakt fram. Det gick bra Lisa var väldigt fin och mjuk. Hon vart lite hängig efter ett tag men det löste sig. Sen i slutet av lektionen fick vi hoppa lite eftersom vi ska tävla på lördag. Allsvenska 2 omg 2. Hoppas det går bra och att vi går till final det skulle vara kul. Laget är det samma som förut och jag hoppas att det inte kommer något våg hinder som i Haninge byggden. Men det tror jag inte, katre har varit där och hon sa att det inte finns så myck skrämsel hinder så det är bra.

Startfälltävlan

Igår var det startfälltävlan allt gick väldigt bra och först gick vi banan till häst. Lisa hade lite damp och ville inte gå först men sen fick jag henne att gå först. När vi kom tillbaka fick jag gallopera från stall dörren ut till stallplan för att hon inte ville gå. Vi får nog ta och öva på att gå först och att gå själv.
Dressyr: Framridningen var helt okej ibland funkade det inte att göra halt. Jag tror det beror på att hon tror att hon får gå när alla andra går. Men själva programet gick bra utom några små fel men annars gick det bra!!!
Hoppning: Framridningen gick bra och hon hoppade bra. Själva banan gick bra vi var 0:a men det var inte vår finast ritt vi har gjort men 0:a blev vi i alla fall och det är jag nöjd med!!
Terrängen: Framhoppningen var jätte bra och hon var lagom pigg och framåt. Banan gick det super fint förutom vid vattent då hon stanar sen går hon. Jag var jätte nöjd för det gick så bra hon gasade vi rätt tillfälle och kom tillbaka i rätt tid!! Det ända vi behöver ändra är mina läder så jag kommer upp lite mer!!

Film från terrängen


Startfälttävlan

Hejsan, Idag så var det startfältävlan hemma på klubben. I dressyren så rider man programmet som heter Märke II, banhoppningen och terrängen rids på höjden 60cm. Både jag och Robbie tyckte att det var jättelågt:P Vi fick fina kommentarer av dressyr domaren och längst ner på pappret så stog det: Stiligt ekipage:), nollade banhoppningen och även terrängen, han var hur duktig som helst idag gick bort till startfollan helt själv och sprang hela terrängbanan utan att stanna en enda gång. Som sagt är jag väldigt nöjd! Nu taggar vi till Allsvenskan omg.2 i hoppning nästa helg. Jag ska rida Lc:n och Lc i lagklassen med:)
det blev lite fel innan hindret:D
Filmer kommer lite senare:)
//Katre

Heeej

Förlåt för dålig bloggning men jag ska försöka att blibättre på det. Igår så red jag och Mariam ut vi red runt våtmarken det var skönt att komma ut och fräsa lite;) Sen idag så red jag skänkelvikningar och joggade runt lite bara i ridhuset barbacka. Putsa och fixa iordning allt innan morgondagens startfälttävlan:)
//Katre

Tagga till!!!

Idag red jag dressyr på Lisa. En lugn och mjuk häst som gjorde allt man ville!! Perfekt var det! Borstade henne ordenkligt och rycktade henne noga. Taggar till startfälltävlan och plockade ihop alla saker till imorgon. Fettade in tänset och bytte lite saker och satte på nummer lapp också. Kanske får låna brorsans go pro kamera när jag rider så det blir coolt. Jag uppdaterat så klart efter tävlingen och lägger upp filmen om det blir något lite senare!!!

Måndag,tisdag....

I Måndags så red jag på lärlings passet jag red på Benita igen hon är såå duktig för att vara fem år, fast lite seg. Iallafall så tränade vi på halvhalter tror jag kommer inte riktigt ihåg:p,
I tisdags var jag inte i stallet
Igår skulle jag rida på Robbie i tävlingsgruppen men så kom inte en tjej och så fick jag rida på Benita igen, vi tränade på skänkelvikningar det kan hon göra också.
Ska snart till stallet och ha NUSS möte och även fixa med Robbie och putsa.
//Katre

Dressyr

Idag var det dressyr med tävlings gruppen som gjälde. Jag red faktist inte Lisa idag utan en stor häst som heter Spirit. Min tränare tyckte att jag hade ridit små ponny så mycket nu så det fick bli stor häst idag!! Spirit är den största hästen på ridskolan så det vart en omväxling får Lisa. I början var han trög och ville inte släppa men sen när jag hitta gasen släppte han och vart väldigt fin. Vi red skänkelvikning idag så att man vänder upp på medel linjen och flyttar en liten bit och sen rider rakt fram några steg och sen flyttar ut till spåret. En övning som är jätte bra för mig och Lisa!!

Tungelsta dressyr

Ja i söndags så var det tävling på Tungelsta Ridklubb, vi lastade kvart i åtta så det var ganska bra tid och vi behövde inte åka så långt:P, när vi kom fram så var det dags för elise att rida fram tyvärr så såg jag inte hennes ritt för parkeringen var ca 8minuter från ridklubben skit jobbigt:/
Men så var det dags för mig och börja rida fram, på framridningen så kändes han fin och pigg, inne på banan så var han hur fin som helst  fast seg enligt mig men Marika tyckte inte att det såg ut som det, iallafall så tyckte jaag inte att det gick så bra, då kommer Marika till mig och säger att jag ligger tvåa jag ba vaaa? jag skulle aldrig tro att det gick såå bra, jag var nummer 13 av 17, det var fyra stycken till som skulle rida och mitt hjärta höll på att hoppa ur ingen hade ridit ihop fler poäng än mig tills sista startande som slog mig och så kom jag trea men jag är glad ändå:).(glömde en volt i programmet sm drog av 2poäng:/)
Andra klassen så var han också hur fin som helst och känslan var på topp inne på banan, jag var sista startane och kom sexa hur nöjd som helst med det också, det var 24 starter. Jag vann pälsglans,silikon gummisnoddar, makam och en mössa:) och så klart två rosetter och två plaketter.
Har inga bilder, men filmer på båda ritter och även prisutelning:)
Filmerna kommer imorgon"!:)
//Katre

Dressyr tävling

Igår var det dressyr täling för oss och dagen startade bra kom i väg i någolunda tid och det enda misstaget var jag hade glömt kavajen hemma så jag fick låna Marikas kavaj. Vi kom fram till Tungelsta där tävlingen hölls och transporterna parkerade på en fottbolls plan i ett bostadsområde. Ialla fall fick man gå genom ett bostads område för att komma till tävlings platsern och det tog 8 min att gå dit. Tävlingen hade redan startat och var i full gång med första katigorin. Det var bara att börja rida fram. Fram ridningen kändes jätte bra men hon kunde var mer allert på skänken. Själva programet gick ganska bra men vissa delar gick inte så bra men det slutade med en tredje plasering på 65 prosent typ. Klassen var en L:C 2.
Andra klassen gick också ganska bra några små missar där också men det slutade med en andra plats med 65,17% ganska nöjd med vår första dressyr ute!!

Dagens dressyrpass

Idag så red jag dressyr i ridhuset, när jag tog tyglarna så var känslan heelt underbar som man skulle rida på en fin dressyr häst som har gått höga klasser, haahaha, men så red jag fram skritten var bra traven var ännu bättre och även galoppen och avsakningarna var godkända! duktig poniehäst:) När jag började rida program så var ha fin första programmet och sen blev bara segare och segar, hmm jag tror att det beror på den tjocktjocka magen:P Red igenom båda programmen, och kan inte klaga på så mycket mer än att han blev seg, han vart svettig över hela kroppen som han inte brukar bli, så skrittade till gymnasiet och tillbaka, helt ensam, där har han gjort framsteg och även när man rider ut så kan han gå först hoppas att det har blivit bättre på terrängen också!:) Imorgon så ska jag rida terränträning på Robbie och rida ut på en unghäst som heter Benita kan lägga upp en bild på henne med:)
min fina prins
Benitaoch här är Benita helt underbart sööt ponny, :)
//Katre

Tävlingsplanering

V.37 Tungelsta dressyr Lb:1 och Lc.2(söndag)
V.38 Startfälttävlan hemma(söndag)
V.39 Mälarhöjden hopp allsvenskan Lc och lagklassen Lc(lördag)
V.40 -
V.41 Klubbdressyr Lb:1 eller La:1(lördag em)
V.42 Klubbhopp 90cm(söndag)
Sen blir det en klubbhoppning i november och glögghoppnig i december :)

Hemma från....

Hemma från skolan idag igen, har hosta och mår inge bra alls får se om det blir nånon ridning idag, egentligen så måste jag upp till stallet och träna på att rida dressyr program tills på söndag. Imorgon v´blir det terräng träning för att jag ska kunna vara med på startfälttävlan har inte ridit terräng sen början av sommaren, ojdå.
Har fullt upp hela helgen också, Lördag: Lekis teori,Terräng träning, och barnkalas plus att jag ska bada robbie och packa, intee kuul. Sen så på söndag blir det tävling,det är bara jag och Elise som åker från vårt stall, lastning klockan kvart i sju eller åtta kommer inte riktigt ihåg, ingen sovmorgon.
Sen har jag inte lagt upp någon bild på mina nya ridstövlar här är dom:
mountain horse 2899kr.
/kattre


Dagens träning

Dagens träning var alltså dressyr på Lisa. Red lektion och jobbade mest på volten. Hon var fin från början till slut men dock något på i galoppen och då blir inte min stits den bästa. Men helt nöjd men lektionen, och jag fick cykla hem med ett lenede på läpparen. Värkligen i revansch sedan i fredags!! Om vi rider så här på söndag blir jag super nöjd och det kanske blir en plasering det får vi hoppas på!! Har pluggat dressyr program nu på kvällen och det är inte lätta att hålla reda på vilket som är vilket. Hoppas det blir bättre!!
ÄLSKAR DIG PLUTTIS!!!

Teori

Ska till stallet nu och rida en privar häst som heter Spader, sen är det teori med tävligs gruppen kl 18.30. Tråkigt att det är teori jag skulle behöva rida dressyr på Lisa efter som det kändes inte bra alls i fredag.  Men det kommer säkert lösa sig får vi hoppas!!  Mycket plugg nu i skolan jag vet inte hur jag ska hinna, jag satt hela eftermiddagen igår typ men det kändes som jag inte fick något gjort!! Men nu känns det som jag har allt under kontroll.
Hoppas vi inte ska göra något tråkigt på teorin!!

Gammal video

Här är en gammal video på mig och Lisa när vi tävlade KM i hoppning, så ni kommer få skratta lite när jag ramlar av på den tredje hindret :D
http://www.youtube.com/user/HappyKatu#p/u/4/iP0vNHNntvI
//Katre

Sjuuuk

Igår så stalljobbade jag hela dagen från klockan  07.00-18.00, allt gick bra och snabbt förutom att jag tappade bort min mobil, hahha, vi letade efter den absolut överallt alla rum som fanns i stallet, utebanan, hagarna vart vi hade varit men så hittade vi inte den, när vi tänkte cyckla hem så frågade Jama mig om vi hade kollat mellan utebanan och privathästarnas hage då sa jag aa fast bara hälften av den vägen, så gick vi kolla där  igen och där låg den:P hade 35 obesvarade samtal.:D
Iallafall så är jag hemma och sjuk, hosta, ont ihalsen, osv. Ska försöka bli frisk tills på onsdag då har vi fotografering i skolan:).
Startlistorna har kommit ut till tungelsta, i första klassen Lb:1 så rider jag näst sist av alla och i andra klassen Lc:2 rider jag som nummer 13. Det ska bli kul det är våran första dressyr på bortaplan.
//Katre

Väntan

Jag väntar på ett par vita benskydd från Lyckås och dom kommer aldrig!! Jag vet inte om mamma gjorde fel när hon beställde eller så men vi har fått bekräftelsen på att dom har fått beställning. Men på deras hemsida stog det att det skulle ta typ 5 dagar men det har liksom gått nästan 3 veckor. ÅÅÅÅÅ vad sega dom är!!!! Hoppas få dom snart ändå.
Start listan har kommit för nästa veckas tävlig och följ oss gärna!! Vet inte om tävligen kommer upp på equipe.com hoppas det för då är det lättare att följa. Vi får hålla utkik!! Här är statlistan. Klicka vidare på dressyr 18 september och sedan på startlisan så kommer du fram!!
Horse Guard Protection Boots de Luxe
Dom här skydden fast vita!!

Full rulle kanelbulle!!

Ute ritt idag med Katre och Robbie. Först lite klätring i skogen sen full rulle på en grus väg. När vi rider ut så hänger inte lilla lisa med robbie så hon får gasa för att hänga med. Efter vi galopperat till vägens slut åt båda hållen (det var inte så långt) så red vi på stora vägen och red där en bit för att komma tillbaka det var en käring som gapa stort när Robbie bajsa på vägen. Hahaha vad kul det var!!

Shopping

Igår red jag igenom dressyr program som vi ska rida nästa helg, det gick sådär Robbie spände sig i varje avsakning och var spänd hela passet. Så idag tänkte jag rida ut och kondisträna, vi får se om vi hittar någon sällskap bara.
Jag har fått hem massa nya saker som jag har beställt från internet lägger upp några bilder här under :) :
Prinze schabrak
tävlings schabrack (Dressyr)
Lädergrimma, justerbar nosremLädergrimma
Diamond BridleTräns
och ett par ridstrumpor:)
//Katre

Dagens träning

Dressyr!!
Red dressyr i ridhuset idag och tränade på dressyr programet till nästa helg. Men det gick as dålig idag och hon var helt fast i höger sidan och det gick nästan inte alls att rida. I vissa stunder var det bra och andra svindåligt. Iallafall nu är jag svintrött kommer säkert ha värdens träningsvärk imorg.
Här kommer höstens tävligar som jag lovat!!!
18/9 Tungelsta dressyr LC:2 LB:1
25/9 Startfälltävlan hemma
1/10 Alsvenska hopp LC:1 (Lagklassen kanske)
15/10 Klubb dressyr Hemma LA:1
16/10 Sundby dressyr LB:1 LA:1
23/10 Final alsvenskan hopp
13/11 klubb hopp LC eller LB
Tävlingar kan tillkommar eller bli inställda!!

BILDBOMB FRÅN TÄVLINGEN :)

Foton: Anna Lundberg
//Katre

Tjenare

I onsdags så red jag lektion på Robbie det var dressyr för Marika. Det var inte våran bästa dag, orkar inte skriva allt men det gick åt h****e, 20 minuter innan vi skulle avsluta lektionen släppte han och gjorde allt vad jag bad av honom, ett pass till skulle inte ha skadat då:P
Idag så hade vi NUSS möte i stallet, Fanny har slutat nu så vi fick välja ny ordförande,kassör,sekreterare och allt möjligt:P Jag fick platsen att vara ordförande för NUSS, såå nu ska vi dra igång det här igen:)
//Katre

Blött och trött

Idag hade vi friidrotsdag med skolan. Det gick ju så där för det rengnade ju ganska mycket. Vi han bara samlas och köra en gren, sen fick vi avbryta pga vädret. Det hjälpte inte till bättre väder eller gladare elever genom att vår id lärare så i ett torn med tak och säger saker som: det kan ju inte bil värre, det kommer inte bli något person bästa men vi gör så gott vi kan, eller sring med små steg så ni inte för stekningar eller något sånt. Men som tur fick jag skjuss av en kompis med bil till och från idrottsdagen.
Det vart en chil dag i skolan ist med kortspel på matten och film på no, so och sv så blev dagen okej. Man blir så trött av att kolla på film så man hållde på att somna på dom två sista lektionerna...
Nu vet jag inte hur jag ska orka med att rida idag. Jag ska rida två hästar, en privathäst och så klart Lisa i tävlingsgruppen. Idag är det dressyr så det är kul, det behöver vi!! Det skulle vara en klubbdressyr nu i helgen och vi skulle tävlat vår första LA men den vart inställd. Men det får bli en annan gång...

tävlingen

Hejhopp!
Var jätte trött förrigår kväll efter tävlingen så jag orkade inte blogga så skriver nu hur det gick på tävlingen.
80cm Clear Round:

Robbie var pigg och framåt, fin på framridningen och även på banan, tyvärr så fick vi ett stopp på vågplanket, det låg så att man skulle hoppa den mot publiken så han tvärstanna 10m innan vi kom till hindret, haha som vanligt. resten av banan gick super:)
Efter förklasserna var det dags att välja laget:
Patricia-Billy (4fel i lagklassen)
Elise-Lisa( 4 fel i lagklassen)
Rebeccka-Mango(0:a)
Katre-Robbie (0:a)
Lagklassen 90cm:

En suuper runda, hade en fin känsla runt hela banan och kom felritt:) duuktig ponnniii.
Kom trea med laget så det var gryymt:)
Bilder kommer senare:)
/ Katre

Allsvenskan omgång 1

Hejsan!
Idag var det alltså allsvenskan hoppning på Haningebyggden. Det gick bra att komma iväg på morgonen. Vi lastade kl halv 8 typ. Eftersom alla från Nynäs åkte typ samtidigt så fick vi vänta jätte länge. Lisa tycket inte om att stå i transprot och förut gick det inte att lasta henne alls. Men nu går hon in men hon tyckte inte om att stå där inne hon var jätte nervös och ville vaken äta eller dricka från början, men så åt hon lite. Första klassen var en L:C alltså 80 cm. Framhoppningen gick bra och vi kom fel frit i grundomgången, fast vi var peta till våghindret. I omhoppningen rev vi ett hinnder för att vi kom lite för snävt till. Men jag är nöjd än då, sista ryttaren petade ner mig från plasering så jag kom precis utanför plasering.
Vi tog ut laget efter alla hade ridit och jag kom med i laget. Första ryttaren i vårt lag vägrade på ett hinder. Sen var det jag, framridningen gick super och resten av banan men vi rev våghindret det enda hinder  som jag var orolig för efter som jag var där och nudda förra klassen. Det andra ryttarna i vårt lag vart felfria. Så laget slutade på 4 Fel. Vi gick inte till omhoppning men fick sedan reda på att vi vart fyra. Vi fick roset, plaket och hanskar, hästgodis och något annat godis. Men precis när skulle åka, vi var halvägs in i bilen sa dom att resultatet var ändrat och att vi kom trea och skulle komma och byta roseter. Så i helhet är jag super nöjd med dagen!!!
Fina laget (VI KOM 3A BILDEN INNNAN DOM ÄNDRA)

Täävling

Haninge 4/9

Ryttare:
• Kavaj
• jacka
• Mjukisbyxor
• Vita ridbyxor
• ridhandskar
• kort spö
• sporrar
• Hjälm
• Säkerhetsväst
• stövlar

Häst:
• Fleecetäcke (kanske)
• Ryktväska
• Handduk
• Benskydd, boots
• Sadel
• träns
• Nummerlapp
• Schabrak(en hel vit, andra med Nrk logo på till lagklassen)
• Öronhuva

Transport:
• Lädergrimma
• Grimskaft
• Transportskydd
• Svansskydd
• Täcke
• Hönät
• Vattenhink
• Vattendunk 
• Foder(kraft,morötter, betfor)

Övrigt:
• Pengar
• Videokamera
• Mat

Det här är packlistan, jag ska packa allt imorgon så det är gjort tills på söndag.  Jag startar som nummer nio i 80:cm. Vi ska lasta kvart över 7 på söndag så det blir väldigt kort sovmorgon till halv 6 typ.

Idag så red Jag och Elise ut,ni får läsa från Elises inlägg vart vi red för jag årkar inte skriva allt:P

bjuder på en sån bild:D

 


Stressigt

Idag hade vi fotograferning i skolan så jag kom sent till stallen. Men som tur var skulle  Lisa bara gick en lektion idag så medans hon gick lektion rotade jag igenom skåpet på loftet och kom på att jag kunde börja packa till tävlingen imorgon redan idag för imorgon blir det lite stressig jag ska stalljobba, ha teori lektioner med barnen, rycka Lisas enlediga man, rida, packa, knoppa (orkar inte gå upp kl 5 på söndag för att hinna knoppa) och jag vet inte om jag har glömt något det har jag säkert.
Till dagens uteritt, jag och Katre red till en vik och försöke få hästarna och gå i vattnet. Det var ganska svårt eftersom ingen av hästarna ville. Men tillslut fick Katre i Robbie i vattnet och sen fick jag ta dragis bakom Robbie så fick vi i Lisa också. När vi kom tillbaka till stallet han jag bara ta av sadel och träns, svampa av och ta av benskydd och boots sendan var det bara att slänga sig på cykeln och cykla till jobbet. Stresig helg!!!
Kanske inte hinner blogga så mycket i helgen, har fult upp men uppdaterar så gott jag kan sen om tävlingen!!

Tjenix

Ska dra till stallet snart och har tanke att rida ut med någon eller så ska jag rida i hagen, imorgon så tänkte jag att ta det lugnt jogga lite på utebanan eller ta en sväng ut till the nanture eftersom det är tävling på söndag. Vi ska åka till Haningebyggden, jag rider 80cm som första klass eftersom han inte har gått så mycket sen i somras och kanske lag klassen med :)
/ Katre

bilden från våran första tävling tillsammans :)bilden från våran första tävling tillsammans:)

Hoppning igen!!

Idag var det att rida på vanliga lektioner som gälde! Brukar inte få rida Lisa på dom här lektionerna men rider mest där för att få rida andra hästar än Lisa och det är kul tycker jag. Men idag fick jag rida Lisa det märks att hon börjar bli trött och jag tänker inte rida så hårt imorgon och på lördag så får hon spara sig till tävlingen. Men när vi hoppar brukar det inte vara några problem att bjuda till och hon hoppar riktigt fint nu. Och idag var det  inget undentag!! Tog lite bilder på henne och mig idag som jag tror blev fina!!
Som ni reda läst hoppas jag kommer jag att dela denna blogg med Katre ska bli kul. Men jag kommer så klart att dyka upp på bloggen med jämna och ojämna mellanrum!!!

Lite om mig själv.

Som ni kanske redan vet så heter jag Katre, jag fyller 15 den fjärde september. Jag har bott i Sverige 3 år nu. Jag har ridit hela mitt liv även när jag var liten eftersom både min mamma och moster var intresserade av hästar, lektioner på ridskola började jag rida när jag gick i årskurs 1. Efter ett tag ridande på ridskola fick jag en ponny som hette Ripsu henne delade jag med en kompis, vi fick henne i julklapp, tyvärr så blev hon sjuk och kunde inte bli bra längre. Efter henne så köpte mamma en stor häst som heter Tarkus och han lever fortvarande på ett pensionärshem för hästar jag tror att han är nånstans vid tjugoårs åldern. Efter honom så skaffade vi en fyraåring valack som heter Rekkar honom hade vi fram till vi flyttade till svergige, nu har min mammas kompis honom. När jag flyttade till Sverige började jag rida på ett vanligt ridpass, efter ett tags ridande frågade min ridlärare om jag ville vara med i träningsgruppen jag tyckte det var jätte kul att jag fick vara med och rida ponnycuppen och sånt, men så blev det inga ponnycupper den terminen, efter jag hade ridit en termin i tränings gruppen blev jag tillfrågad om jag vill rida i tävlingsgrppen, det innebär att man får fodervärda en ridskole häst, träna och tävla den jag red en termin på olika ponnysar för att kolla vilken var den rätta, innan hade jag ridit ganska mycket på Lisa tävlat i dressyr på henne och även fått några placeringar. Dom sista veckorna på terminen red jag en ponny som heter Robbie Williams jag hade ridit på honom ca 2 ggr innan så det var jättekul och rida honom, det gick väldigt bra på träningar så jag bestämde mig att rida en klubbdressyr på honom det blev en Lb:1 och vi red ihop 204p 70,34% som gav en andra placering. Så jag önskade honom som fordevärds häst och då blev det så, jag har fodervärdat honom i 2 terminer nu:)
min fina Robbie:)

Dela på bloggen :)

Hejsanhejsan
Ja nu är det så att jag och Elise ska dela på bloggen, eftersom det är mycket roligare att ha en blogg tillsammans, fanny håller på och fixa en header till oss,TACK .Mitt program som jag har fixat header med förut laggade väldigt mycket och jag orkade inte ladda om det.
Som ni ser kommer bloggen handla mest om hästar och även lite vardag för min del.
/ Katre

RSS 2.0