Pay and jump

Idag var det pay and jump på Södertälje!! Det gick fint med 2 felfria rundor , hoppade 70, 80 för hon har inte hoppat så mycket men det gick bra ändå! Och vi kon både dit och hem utan större problem hon krånglade lite på morgonen när vi skulle lasta men sen gick hon in!! På hem vägen så höll vi på i ca 5-10 min sen gick hon in. En stor lättnad att hon kan gå in i transporten nu, men vem vet det kanske bara var en engångs företeelse....


Lördag

Igår var det lördag och jag hade fult upp. Först hade jag lördagslektioner inne i ridhuset och mamma red på öppet pass då!! Hon fick en lektion av mig i julklapp och det var rena slumpen att hon valde att rida just på den dagen. Men det var kul hon visa vad hon gick för!!
Sen var det skötar och ledar träff och sen så skulle jag rida Lisa och ta hand om henne inför pay and jumpen och packa och så vidare fult upp alltså!!


Annan

Hoppade på Lisa på vanligt pass idag, hade en annan ridlärare än vad jag brukar vilket var väldigt lärorikt. Eftersom en ridlärare slutat så blir det lite omstrukturering i lektionerna. Men det är bara bra fick lite nya tips och inperation. Annars gick det bra och jag är sjukt tagad till pay and jumpen på söndag!!!

Hopp

Igår var det tävlingsgrupps ridning och jag red såklart på Lisa. Vi hoppade en väldigt komplecerad och lång bana som jag inte tänker rita. Men jag tycker Lisa var duktig i början tyckte jag hon var lite slö och jag fick inte det trycket jag vill ha. Men sen vart det bättre och hon hoppade fint, dock blir jag lite stressad när hon happar av för sent (eftersom hon brukar hoppa av tidigt) och tycker av henne en bit innan. Men det är en vane sak så det får vi jobba med!! Annars gick det bra men hon orkade inte riktigt.
Mamma skulle fota!! Hur det gick säger sig själv!!!

Kondition

Red ut idag och konditions träna, var ute och klättra först för en brant backe kallad kvarnängs backen 1 gång i skritt och en gång i galopp. Tänkte galoppera på en äng men underlaget var för dåligt så vi red hem och körde lite galopp intervaller. Hon tyckte det var jobbigt så vi skrittade av länge.


Snö

@&"!?'@&€!? Vad arg jag vart i morse när jag vaknade. Det snöade och snön hade till och med lagt sig på marken!!! Inte bra eftersom jag vill ha vår nu!!! Men som tur smälte snön sen;)


Ulk krus 2

Jag är i väg på ulk kurs denna helg igen. Men nu är det alltså del 2. Har varit lärorikt hitintills men lite för mycket prat för att jag skall tycka det är tråkigt ibland! Det som mest kul är de praktiska övningarna eller lekarna. Och så klart maten, den är underbar! Jag skulle hellre gå här för matens skull än i vår skola!!! Men så klart saknar jag Lisa kan ju inte rida på henne denna helg


Hoppning

Idag var det hoppning med tävlingsgruppen och vi hade gymnastik/konditions träning, vilket gick väldigt bra med Lisa vart jätte trött eftersom inte har gått och dels för att hon tar i så när hon hoppar! Vi fick inte hoppa så högt idag för att hon vart så trött men också eftersom hon inte har hoppat så vill man inte ta ut henne fult heller!
Har även pratat fälltävlan idag och bestämt vilka tävlingar vi ska på första anmälde jag mig till idag och den är i mantorp den 22 /4 och det är en p70. Det ska bli riktigt kul!! Jag skriver sen om kommande träningar och tävlingar!!


Trimning

Idag trimmade jag dressyr i ridhuset. Red lite halter och jobbade mycket galopp det är den vi (jag) har svårt med. Hon jobbade jätte bra och var jätte duktig det vart lite bråk i munnen och hon ville inte som jag ville och jag kunde inte vara still med handen. Så det vart inte så bra ändå men hon skötte sig fin fint!


Söndag

Igår var det söndag och jag satt hemma och pluggade hela dagen lång. Men i stallet hände det grejor!! Idag var det terräng hinder byggar dag!! Och papporna har varit så duktiga och byggt till oss, 2 kulvertar på 70 och 90(dom kan jag tänka mig hoppa) och en oxer på 90( en bred sak som är lite avskärkande) men men duktiga pappor iallafall!!!


Lördag

Bättre sent än aldrig här kommer ett inlägg! I lördags var det en härlig uteritt nästan bästa vårvädret lagom varmt med stålande solsken. Vi var ute och galoppera det var kul och nyttigt vi fick vara först ibland och då tog vi det i vår terräng fart (tror jag) kanske gick något snabbare. Lisa skötte sig fin och vågade gå först men hon hoppade undan för något någon gång så jag håll på att flyga!! Men hon var duktig och hon orkade också vilket var ett stort +!!


Ledig

Ledig dag idag, var in till stan och gick på bio. Helt okej film men boken är så klart bättre!! Imorgon ska jag till stallet och rida ut med fanny. Täkte att vi skulle tta och galoppera lite för konditionens skulle!!! Ska bli kul, Lisa kommer säkert tycka det är kul för jag tror inte hon har varit ute något sedan hon var halt!! Skriver mer imorg!!


Onsdag, torsdag

Red på Lisa i tävlinggruppen igår, vi hade mark och det var lite sits träning som gällde. Red mest på bommar på böjt spår och där tycker jag att hon skötte sig, men jag tycker att hon hängde i handen och jag tyckte att vi inte hade mycket energi så vi orkade inte med det. Dessutom hade jag träningsvärk och det gjorde ju inte saken bättre!!

Idag red jag på vanligt ridpass och förväntade mig att inte få rida på lisa. Men så fick jag henne och så var det hoppning och vi har inte hoppat tms på länge så det var kul! Hon hoppade jätte fint och tyckte det var kul dock var hon något pigg men det gick bra ändå. Jag hade fortfarande kvar min träningsvärk men det gick bra ändå!!

 


Tisdag

Tisdag idag min nya fodervärds dag, vilket betyder att jag rider på Lisa dessa dagar också. Kanske blir det lite tjatigt när jag bra skriver om Lisa men jag rider ju faktist på fler hästar än hon så det borde det inte bli. Ialla fall så stod det övningar och minskningar på progamet så det syslade vi med. Kände att jag inte riktigt kom åt henne idag, jag kanske skulle kortat stiglädren men gjort i gjort. Vi ökade mest i snettigenom vilket är det vanligaste i programen vi rider. I traven ökade hon jätte bra, i galopppen också. Men när vi skulle ta tillbaka galoppen orkade hon inte riktig ända fram men det är ju mycket mitt fel också!!

Iphone

Uppdaterar från min nya iPhone 4!!! Hoppas att detta ska hjälpa mig att uppdatera bloggen oftare!! Tror vi att jag håller det jag lovar;)


Oj,Oj

Oj vad dåligt jag har uppdaterat bloggen. Nej nu får jag skärpa mig. Får lite dåligt samveta att jag har svikit er läsare!! Men här kommer en snabbis på vad jag inte har skrivt om!!!
'
Onsdag hade lektioner för att Marika  deras ordinarie ridlärare lät som jag vet inte vad men det gick bra men några missar av mig bara!! Och så så var det såklart tävlings grupps ridning och Lisa skötte sig galant och bar jätte duktig!!
'
Torsdag markade på julia och hon skötte sig bra, kul att rida på jullan igen
'
Lördag hade lekis teori på morgonen och sen red jag ut på lisa och klättrade men kund inte klätra så många gånger som jag ville pag av tidsbrist och så hade vi julia med oss som inte orkade så mycket. Bra för kondisen!!
'
Söndag var det hopptävlig och jag red clear round 60cm på julia för lisa har inte hoppat något sen hon vart halt. Hon skötte sig galant och hoppade jätte fint. En fin fel fri runda som belönades med en fin rosett.

RSS 2.0