Lastning!!

Last tärnade idag med Lisa och ska göra det alla dager det här lovet. Duktig tjej som följde med mej bort från flocken och in i stallet utan att tveka när jag hämtade henne i hagen. Sedan lastede fia henne först för att visa hur jag skulle göra och sedan var det min tur. Jätte duktig tjej som gick in mede mig 3 gånger och tvekade inte många gånger. Kunde till och med sätta på bommen och stänga luckan baka ut till halva rampen och så in igen. Duktig tjej!!!! Lite annat än den där åsnan förra vintern men lite åsna är hon fortfarande!!!!! ;)

Höst

Igår red vi ut i det fina höst vädret. Först red vi på vår nya ridväg. Inte så bra ridväg ojämn, stenig och smal. Man kan inget annat än att skritta om man inte rider på motions spåret men det får man inte igenkligen och så är det en viss risk att man möter någon som motionerar och det vill man inte om man rider i full gallop. Sen klätrade vi i kvarnängs baken först i skritt och sen i gallop. Bra för dom som behöver träna lite komdition. Sen red vi till en äng och red lite dressyr bra för dom med lite miljö ombyte. Red sedan tillbaka till stallet.

Allsvenska finalen

gaaaaaaaaaaaaah vad arg jag blir, hade skrivit värsta texten om tävlingen idag och så råkar jag trycka på tillbaka knappen får damp.
Lite kort:
Förklassen: Fin och en super runda, Lc+5 clearround 0:a
Lagklassen:
Lika fin och en lika super runda, Lc+5, 6:a med laget, 5st vidare till omhoppning, vi var dom enda med 3 ryttare i laget och bäst av dom lagen som hade några fel:) :)
BRA AVSLUTNING FÖR SÄSONGEN:)
//Katre

Måndag,Tisdag,Onsdag

Inte bloggat på ett tag men här kommer en sammanfattning av början av veckan!!!
Måndag:Temadag i stallet så inga lektioner idag. Temat var sjukvård så Gola från stav kom och talade om sjukvård och lite sjukdommar. Lita av det har man hört eftersom jag var med förra gången hon var här men det är ju bra att frächa upp minet och få en liten repitition. Väldigt bra att höra!!!!!
Tisdag: Privat lektion för Lisa och mig. Hoppade för en tränare inför helgens allsvenskan. Lite trött och stel häst men hon hoppade allt fint. Hon börjar bli lite slut men  håll ut Lisa snart för du vila!!!!! Red sedan ut på unghästen Julia i spöregnet och stormen. Kul, Kul!!! Men hon var jätte snäll och jag hade hyfsat bra kläder så det gick bra!!!
Onsdag: Tävlings grupps träning hoppade idag igen på Lisa. Gick bättre på den lite högre banan än på den som var lite mindre. Men vi hoppade bana och det gick bra, lagom tryck och lagom mycket hand. Duktig ponny!!!!
Fina ponny!!!

Klubbdressyr

Idag var det klubbdressyr och vi startade LA:1. Tävlingen började inte för en kl 2 på efter midagen och det var en lång väntan tills min klass startade. Först var det en annan tjej som red på henne i LC det gick ganska bra för henne. Lisa var jätte fin på framridningen och det kändes jätte bra. Det var en ganska lång väntan och jag var jätte stressad innan men det behövdes inte. Inne på banan var inte så spänd som jag trodde hon skulle vara och hon var lika som på framridningen. Det gick jätte bra och vi satte nästan allt. Det kändes jätte bra, det brukar det inte göra. Vi slutade på 252p och 66,32%. Super nöjd med vår fösta LA!!!!
fina ponny

Gårdagen

Igår var det hoppning på schemat i tävlings gruppen. Först hoppa vi fram lite på böjt spår. När vi red fram tyckte jag att hon var lite seg och trött en det förstår jag, hon har haft mycket i huvudet den senast tiden tävling hit och dit och in i transporsten, och tävling på annan plats, hoppning dressyr om vart annat, träna, träna, träna!! OJ OJ hon måste vara helt slut så här mycket har hon inte gjort i hela sitt liv tror jag. I alla fall det gick super hon hoppade jätte fint och vi hoppa typ en bana på 90, en meter men på en oxer hoppa hon av 4 meter innan. Mitt fel för det mesta jag tror att hon inte klara det så jag driver och släper henne fram till hindret vilket jag inte behöver hon hoppar så fint ändå.
Summa sumarum så var det ett bra formbesked för finalen!!!

Prao

Kollade runt på lite stor hästar på hastnet i går. Tänker inte köpa någon storhäst nu för jag står mitt imellan ponny och häst. Har prisic börjat känna Lisa ordenkligt och allt går bra och så är jag så kort växt så har lite svårt att rida dom stora hästarna och så har jag också 3 år kvar på ponny så jag tänker stanna kvar på ponny tills vidare och sen kanske köpa häst senare. Vem vet om några år kanske jag inte änns vill hålla på med hästar längre. Hittade i alla fall en jätte fin häst som gått MSV B:4 med vinst och hoppar 150 vet ej vad den kostar det stog inget pris.
Här är den!!
Har som sagt har jag prao denna vecka och på min kompis blogg kan ni läsa lite hur kul vi har!!!!
hahahahaha!!! Den är länkad som Hannah typ.

är det någon som kan köpa den här till mig?

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=540650
såå jäkla snygg blev kär i den i första ögonkastet, hoppas att någon dag kan jag äga en häst igen :) När jag kollar på alla hästannonser så kommer jag alltid ihåg min lilla plutt Hel.
jag har miljoner av bilder på han men här är några av favoriter:)
//Katre

bilden..


gjorde bara någon grej på facebook, och så tyckte jag att den blev ganska fin ändå:P

Tjjjaaa

Har inte bloggat på ett tag och det beror på att jag ganska mycket i skolan och även i stallet, aa men iallafall skriver jag om hela veckan nu i måndags så red jag en av ridskolehästar som heter Lakismo, han är född -93 men hur pigg och go som helst jag tycker att han är jättehärlig:), i onsdags så red jag i tävlingsgruppen på Robbie vi markade och det gick ganska bra, det som jag ska tänka på är att försöka hålla kvar formen och tempot istället för att rida i banhoppnings tempo när bommarna är så låga;), igår(fredags) så red jag lite dressyr på utebanan, jag hade hackamore på honom för jag ville prova hur han gick med det, och han var såklart jättefin, efter lite jogging på utebanan så skrittade jag en sväng ut med Paricia-Spader och Felicia:). Idag så var det teori och vi fick inte rida, istället för det putsade jag alla mina saker, friserade och lekte med han i ridhuset:). fick några bilder på han som jag kan lägga upp när elise har skickat dom till mig:P
här är lakismo:)
Nästa vecka så är det klubbbdressyr jag ska rida Lb:n om jag inte behöver byta till La:n, och sen nästnästa vecka är det allsvenska finalen på sorunda:)
min fiina prins:)
//Katre

Bilder!!

Förlåt för dåligt bloggande har prao denna vecka och nästa vecka så allt går i ett!!
här kommer bilderna i alla fall!!

Bilder från allsvesnskan:)

Det kommer mer bilder senare har inte fått dom själv heller :)
//Katre

Allsvenska Final här kommer vi!!

Fick veta att vi gick till final idag så sjukt bra!! Finalen går i soruda så man kanske kn skrita dit?!! Men det gör vi nog inte. Gick okej på tävlingen rev sista hindret i första klassen. Och sen rev vi ett hinder i andra klassen också. Varför ska vi riva så på tävling ute??? Blir så irretead!!! Det är väll något vi får tränna på vi har ju inte tävlat tsm så länge så det blir väl bättre. Tänker träna som en tok till finalen då tänker jag rid fel fritt annars blir jag sur och täker rida dressyr resten av terminen!!!!!!


Bild bomb kommer sen!!


Allsvenskan omg. 2

Idag så var det hoppallsvenskan på mälarhöjden, Vi lastade vid 8 så det var ganska snällt:) I förklassen som var Lc startade jag som nummer ett och det var fem eferanmälda toatalt var det ca 35 starter jag hade en toppen runda felfri i både grunden och hoppningen vi höll andra placeringen hela klassen och ingen slog oss ;) 2:a var inte så dåligt, I lagklassen så fick jag allt press på mig eftersom jag var sista ryttaren, åååh så jobbigt det var. Han var fin hela banan inga intramp eller liknande men på väg till sista hindret slutade jag rida(vet inte varför) så han fick inte tillräckligt plats mellan hindrerna och rev, man jag är hur nöjd som helst, det var säsongens sista utetävling kanske finalen också på sorunda. Nu ska man tagga till klubbtävlingarna och vinna alla;) haha nej men ska försöka få en gulblå rosett iallafall.
BILDER KOMMER SENARE!'
//Katre

RSS 2.0