Hööks

Var på Hökks i helgen och shoppade lite. Som sagt är jag på jack efter en hjälm men den hade dom inte inne så jag köpte lita annat ist. Jag har bestämt min och Lisas färg i terrängen vilket tillslut blev rosa och grått så jag köpte just ett schbrak som var rosa och grått skulle passa bra till oss men tänkte mest grått med rosa detaljer för jag gillar inet rosa!
Jag köpte även ett par styckkapor bak till oss
Och även medicalcard kan vara bra att ha i terrängen!!

Vad var det jag sa??

Såg nyss på Facebook att han den okända hockey spelaren från debatten om ridsport som jag länka till förut har blivit sågad i kanon och klakon i tv4 sport. Han har då alltså inte blivt kanon då utan kalkon!! Fan vad han har gjort bort sig kolla på länken jag länkar här nedan så förstår ni varför!!!
http://www.hippson.se/hippson-tv/hockeykillen-sagas-i-kanon-och-kalkon.htm
'
Även en länk till mitt inlägg som handlade om debatten
http://ryttarboken.blogg.se/2012/january/debatt.html
'
KLOCKREN KALKON

Hoppning

Idag så fick jag rida på en av ridskolans unghästar som heter Julia, en liten D-ponny som är väldigt tuff av sig och tycker att det är hon som ska bestämma över en.
Iallafall var det första gången jag red henne, rena motsatsen till sin halvsyster som också står på ridskolan. Började trava fram och känna lite hur hon kändes, framåt och väldigt lätt i handen, efter traven så skulle vi trava över en bom som var upphöjd några cm, och sedan efter bommen fatta galopp. Hon tyckte att vi skulle rusa över bommen så man fick krama krama krama i tygeln men tillslut fixade hon det galant, och galoppfattningarna gjorde hon som en enfaren häst.
Efter uppvärmingen skulle vi hoppa ett litet kryss i både trav och galopp, och ja vad ska jag säga det känns som man flyger, för hon hoppar väldigt mycket med ryggen och det är en hur härlig känsla som helst. Även kryssen gick bra och hoppa.
Sen skulle vi hoppa en liten bana som gick såhär:
hoppas ni förstår.
Och även detta gick kalas bra. Var väldigt nöjd med lektionen.
Här får ni en bild bå henne. Inte den bästa men funkar:)
//Katre

Seg måndag

Halloj, just nu sitter jag i skolan och har matte, tiden går så segt:/.
Ikväll så ska jag rida lektion för Marika, och det är hoppning, weey.


<@"!%¤#%§¤%/&(&)/

Skrev ett inlägg som försvan så jag årkar inte skriva om hela inlägget. Men skriver lite kort.
Har stalljobbat hela dagen idag så jag är lite trött. Så jag är lite trött just nu. Har också fotograferat också idag. orkar inte lägga alla bilder, kan göra det någon annan dag. Men jag kommer att lägga upp den finaste bilden, tycker jag!!

Proffs på att posera!


Nytt

Tack till Fanny som har fixat till våran blogg och fixat en ny header,
Bilder från idag kommer väl lite senare, för hon hade lite problem med att skicka dom. Några bilder blev väldigt fina och några som vet inte vad, haha, nej men kastar upp några när jag får dom.
testade mina nya magic brush på Robbie idag, kan säga att det är inget speciellt med dom, manen och svansen blir väldigt fina,men märkte ingen skillnad på pälsen direkt.
bild från våran första dressyrtävling;D
//Katre

Mot stallet!

Ska åka till stallet om några minuter, på schemat idag så står det att fota hästarna och rida på Dante. Skriver mer när jag kommer hem och även bildbomb kommer det säker komma.
Klickade hem schabracket och lindorna, det fick bli ett gult outfit, ååh vad jag längtar efter dom redan nu:)
Hejdååå.
//Katre
fina ponny
min fina ponny:)

rubrik

Tänkte klicka hem ett schabrack och benlindor, men det svåraste är ju att bestämma vilken färg man ska ha,
BLÅ eller GUL?? hjälp mig!
Sen skulle Elise till hööks idag och köpa magic brush till mig:)
ÄNTLIGEN!!
//Katre

Saturday

Skrittade ut på Dante,
Red lite dressyr på Robbie i ridhuset han var hur fin som helst, sen var det dags att gå ut till snön och busa, fullfart var det:)


Fredag

Åkte till stallet vid 2, först så joggade jag fram i ridis, skritt, trav, galopp sedan gick jag ut till hagen travade och galopperade upp för sommarhagens backe, Pigg och glad häst!!


tjenare,

Onsdag, så red jag ut på Zowie, skrittade till kvarnängen och tillbaka och lite trav där det var hyfsat med snö:).
Efter det så var det dags för tävlingsgruppen, Äntligen så fick jag Robbie igen, känns som jag inte har ridit på han i evigheter. Iallafall så var det hoppning, vi tränade hoppa på böjtspår och även travhoppa. Tyckte att det gick väldigt bra.
//Katre

Änkligen

Kom till stallet tidigt idag för att gå med Lisa, gick i 25 min och sen kom min ridlärare och sa att vi skulle longera henne för att titta om hon fortfarande var halt. Och det var hon inte!! Så jag ska börja sätta sigång henne på måndag!! Hoppas det håller, änkligen får jag sitta på henne igen!!:D
'
Hoppning i tävligs gruppen idag också, hoppade på Julia som skötte sig riktigt fint. Inga bocksprång här inte. Dock protesterade hon lite när hon inte fick springa som hon vill och så blir det lite jobbigt för henne för hon hoppar inte så bra med frambenen så hon är tvungen att hoppa jätte högt över. Men, men det lär hon sig med tiden hon är som sagt 6 år.
´
( försökte mig på att rita dagens övning men det vart inge bra!!)


Hjälmar

Har funderat på en ny hjälm, en hopp hjälm med skärm som man kan ta av så man kan sätta hjälmöverdrag på som man kan ha som terräng hjälm!! Har funderat på tre olika hjälmar om den första inte passar.
wpe9A.jpg (4914 bytes)
1. horse comfort
2. Crw elite
3. lamicell transform inte så jätte snygg men i sista hand

Debatt

Min lediga dag idag!! Kollade på kvällsöppet program på tv4 play om ridsporten och Rolf Göran Bengtsson när han fick Jeringpriset. Vissa tror ju att det skulle va hästen Ninja som skulle fått priset. Hallå!! Häst och ryttare sammarbetar som ett team som vad vore Zlatan utan sitt lag!!! Man blir ju LITE irreterad på vissa folk som borde öppna käften för än de vet något!!
Länkar till pogrammet, spola fram till typ 22:40 för då börjar debatten Helena Lundbäck och Jens Fredriksson mot någon okänd ishockey typ!!
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688

100

Vårt hundrade inlägg skrivs nu!! Hoppas det fortsätter så här!!!

Måndag

Åkte till stallet direkt efter skolan, tänkte först rida/skritta ut själv men så kom becca och sa att hon skulle galoppera i hagen så jag hängde på där;), vi skrittade en sväng, joggade på en volt först och sedan galopperade vi upp för backen ca 5 gånger, zowie försökte bocka men drog upp hennes huvud så hon inte lyckades, pigga hästar,
Imorgon så är det ledigt från stallet så uppdaterar på onsdag igen.
Och det har äntligen kommit
Kan inte ladda upp bilder från mobilen vet inte varför, har hört att andra har samma problem:/
//katre


Snö!!

Änkligen har det kommit snö i nynnäshamn, det har inte varit någon riktig vinter än i år. Men igår började det snöa och det har snöat nästan hela tiden sendan dess och det har kommit nästan en dm och lite till. Jag gick med lisa på utenbanan idag bland snön, riktigt härligt! Men man kan inte rida där än, under snön är det är luft under så om man går  på den så går den sönder. Men förhoppnings viss kan man rida i hagen!
På lördag ska vi fota, kul att ta lite nya bilder till bloggen förhoppnings viss. Fanny ställer upp som fotograf!!

Veckan,

Ja har inte bloggat ett tag, börjar med onsdag då.
Åkte till stallet red dressyr på zowie i ridhuset, hon var pigg som vanligt men det gick faktiskt ganska bra kan jag säga,
Sedan skulle jag rida lektion på tunika,redan från början så kändes hon pigg och på tårna, efter traven och galoppen i ena varvet kom det som jag hade väntat på ganska länge, hon BOCKADE och ja jag ramlade av, först så kändes allt bra osv, tappade andan bara och satt upp igen , efter ett tag kände hur jag fick ont i benet. Jag satte av och kunde inte gå på benet typ... Hemma så svullnade benet upp vid låret, satt hemma och sov i 2 dagar och sedan var det bara upp och hoppa igen, tur att det inte gör så ont längre.
Idag så var det Uteritt på schemat, mamma på zowie och jag på dante, vi skrittade ca en timma, mysigt var det:)


Gå,gå,gå


Åkte til stallet idag för att gå med Lisa. Gick med henne i ridhuset i 20 min. Jag tog av henne täcket så hon kunde rulla sig i ridhust. Den här gången sprang hon inte iväg från mig iaf!! Kort tur till stallet, kort inlägg!!


Lördag

Igår var det Lördag och jag stalljobbade hela dagen lång igenkligen stalljobbade jag ist för katre eftersom hon är skadad. Hade teori med lekis barnen på förmiddagen, så gulliga barn som har så mycket att säga så att dom pratar i mun på varandra! Vi gick igenom ridvägar och dom lyssnade bra men om dom lärde sig något vet jag inte men det hoppas jag! Sen red jag på Julia på eftermiddagen och hon skötte sig riktigt bra inga bocksprång, hon sparkade inte änns bakut! gick sedan med Lisa som rullade sig så fort hon kom in i ridhuset. Sen skulle hon resa sig upp och då slet hon sig och sprang iväg! Hon har nog lite mycket energi! Är så sugen att rida på henne, kan
inte vänta tills vi kan börja träna igen!!



Lyckad lektion

Bra dag idag! Kom till stallet pussade på Lisa sen gick jag med henne 25 min i ridhuset, hon lade sig ner och rullade sig i ridhuset! Så gullig! Borstade sedan på henne hon var väldigt gosig, hon har nog inte fått så mycket sällskap där hon står ute i boxen. Tur att jag ska gå med henne varje dag nu! Sen var det tävligs gupps ridning och jag red på Juila. Hon var duktig tycker jag näe vi travde och skrittade men när vi skulle galoppera fram  så sparkade hon först och hade sig. Vi markade så sen skulle vi galloper över bommar och så galloperade vi över dom några gånger i full fart och sen stannade hon och bockade av mig!! Jag tappade luften men kunde hoppa upp igen och då bockade hon engång till. Konstig lektion först ramlade Katre av Tunika och fick åka hem och sen fick Linda bryta för hon mådde dåligt och sen bockar Julia av mig!! Vilken Lektion!!!
Fin bild

Måndag!

Idag så åkte jag till stallet direkt efter skolan, först så red jag på zowie skrittade fram ute och sedan red jag i ridhuset, det gick ganska bra det var andra gången jag red på henne så det var fortvarande lite nytt. Sen red jag på Babsan det var lärlingspass, det gick sådär hon är nästan som en unghäst och kan typ inget, men vi båda kämpade på och det blev ganska bra i slutet:)
//katre

Här kommer en bild på fina pojkarna i stallet:p


Igen

Lärlings ridning idag red på Julia (IGEN) men det gick bra idag. Men lilla Lisa ska börja promenera varje dag så det är ju iaf bra! Vi skulle sikta mot en tävling i Gustavsberg men det kanske inte går efter som vi har ungdomsledaar kurs den helgen!!
Tur att man inte rider liten shettis längre så som vår shettis såg ut i stallet!!

Duktig

Red på Julia igår gick okej, till en början var hon stel och motvilig men sen släpte hon och blev mjuk och fin. Började med lite skänkelvikning i skritten gick det bra men i traven gick det lite sämre, jobbade sedan lite gallop och där var hon fin. Efter som min lilla hest var halt borstade jag på henneoch fixade med henne, hon är så gullig där hon står i sin box!!! Tyckte jag var duktig också som fettede in mina stövlar!!

Lördag

Har varit sjuk två dagar och inte varit i stallet, men idag så åkte jag ner dit vid 11 red på zowie, en väldigt fin häst, stor och svart;) jag ska ta hand om henne i ca 2 veckor med en annan tjej, ska bli väldigt skoj:), sen var det ponnycup i stallet hjälpte till på banan och sedan på kvällen red jag på Robbie, det fick bli barbacka igen, han var väldigt pigg men ändå fin, red lite skänkelvilningar och även mycket på volten, blev en lång dag i stallet.
Juste tog hand om Dante också borstade och gosade, sedan fick han gå i ridhuset, när jag släppte han började han galoppera direkt och även måååånga bocksprång blev det:p bilder kommer när Mariam har skickat dom till mig;)
//katre


Halta hesten

Igår var Lisa hos vetrinären och där fick hon behandling i båda frambenen och får stå i box i 2-3 veckor och så får hon gå ut i sjukhage också på dagarna. Hon visade inte mycket så det är inget allvarligt så om hon inte vissar något om 2-3 veckor så sätter vi igång henne!! Det kunde ju varit värre så jag är inte särskilt nerständ. Hon är så gluig när hon står i sin box nu!!

Snyggt

Hejhopp,
Har tittat runt lite på nätet och hittade en väldigt snygg täcke,den är hur snygg som helst:)
Sen har jag kollat lite på olika hjälmar, en ny hjälm står högst upp i min önskelista, är fortvarande fast vid en John Whitaker hjälm^^.
John Whitaker Hjälmmen vi får se det finns miljarder snygga hjälmar som jag har kollat på.;)
//Katre

Onsdag

Nu så var det dags för ridning igen, tävlingsgruppen på onsdagar som vanligt, och ja vad kan man säga om passet då ,utse att Robban inte har sprungit på tygeln ca 3.5 vecka vart ridningen ändå godkänt. Stadig i formen ganska bra bjudning frammåt fast han blev lite hackig i traven. En stel ponny med bjudning frammåt och stadig i formen. Väntade mig nåt helt annat:).
jag vill tävla nununu.!
//Katre

Tävlingsplanering VT-12


Halt

Lilla hästen är halt, hon har tydligen varit det sen dom red ut förra veckan och hon snubbla till. Synd för jag var så taggad att rida henne. Hon ska till vetrinären på torsdag så då får vi se hur det går. Iaf har vi haft tävlingsgrupps/fodervärds möte idag och pratat lite om vilka tävlingar vi ska åka på. Jag har också anmält intresse för Lag sm i fälltävlan så vi får se om det blir någon fälltävlan i år. Jag kommer att lägga ut en tävlig planering sen när jag är mer säker vart och när vi kommer åka!!

back in business

Tillbaka efter en underbar skid vecka i alperna!! Kom hem igår kväll med några fina blå märken. Men här vilar vi inte imorg börjar skolan igen och rid lektionerne börjar idag så det blir att hoppa direkt in i vardagen nu!! Ska till stallet snart och fodervärds/tävlings grupps möte, det ska bli kul!! Jag får skriva sen vad vi säger på mötet om jag orkar....!!!

Tillbaka

Nu är jag tillbaka på bloggen igen, har varit bortreset hela julen och nyåren. Och nu ska jag börja blgga seriöst, nytt år, nya mål och ja massa mera. Åker upp till stallet på måndag tror jag:)) då har vi möte inför tävlingsåret ,yeey, nej men nu ska jag till Haninge och köpa nya kläder, hedåå:)
//Katre

RSS 2.0